Museet for Religiøs Kunst · adresse · Tlf. xx xx xx xx · info@mail.dk
Vera Icon - Et møde mellem religion og kunst
23-1-2022 - 5-6-2022
Udstillingens titel Vera Icon er inspireret af fortællingen om Veronika, som fik medlidenhed med Jesus, da han gik sin lange hårde gang mod Golgata, hvor han skulle korsfæstes. Hun gav ham derfor et klæde, så han kunne tørre sit ansigt, og et aftryk af hans ansigt blev ifølge myten efterladt på klædet.
”Vera Icon” betyder “Det sande billede”. Vera = sande og Icon = billede. Museet har i sin samling flere forskellige kunstneres fortolkning af motivet Vera Icon eller Veronicas Svededug, og det centrale ved disse religiøse billeder er deres insisteren på egen konstruktion som et billede af et billede af Jesus. Vera Icon er således det sted, hvor kunsten møder religionen.
Dette møde har til forskellige tider og steder haft forskellige udtryk og i sit mest dramatiske udtryk givet anledning til konflikter og ikonoklasme (billedødelæggelse). Vi sætter i udstillingen et spørgsmålstegn bag titlen, da det i høj grad er et spørgsmål til samtidskunsten: For hvordan arbejder de yngre kunstnere egentligt med religiøs kunst i dag?
Hør museets direktør Christine Løventoft fortælle om udstillingens værker i P1 programmet Pilgrim HER
De udstillede kunstnere er:
Maria Wæhrens f. 1976
Cathrine Raben Davidsen f. 1972
Alexander Tovborg f. 1983
Sif Itona Westerberg f. 1985
Julie Born Schwartz f. 1981
Anu Ramdas f. 1980
Yinon Avior f. 1991
Birgitte Støvring f. 1982
Julie Lænkholm f. 1985
Francesca Burattelli f. 1988
Martin Brandt Hansen f. 1990
Kinga Bartis f. 1984
Udstillingen er støttet af:
Statens Kunstfond
15. Juni Fonden