Museet for Religiøs Kunst · adresse · Tlf. xx xx xx xx · info@mail.dk
Permanent udstilling - Værker fra museets egen samling
13-1-2020 - 31-12-2024
I den permanente udstilling vises udvalgte værker fra museets egen samling. Gennem en tematisk ophængning sættes værkerne i dialog med hinanden på tværs af kunstner, æstetisk udtryk og religiøse tilhørsforhold.
I 1994 åbnede Museet for Religiøs Kunst med sin første udstilling. Her kunne man blandt andet opleve billedkunstner Bodil Kaalunds (1930-2016) bibelillustrationer, som udgør grundstammen i museets samling.
Ideen til at etablere et temamuseum for religiøs kunst i Lemvig voksede ud af et lokalt initiativ inspireret af Kaalunds udsmykning af Lemvig Kirke. I løbet af få år slog museet sit navn fast som et seriøst lille museum med ambitiøse særudstillinger, herunder med Marc Chagall og Edvard Munch.
Museet er senere udvidet med to udstillingssale og ejer i dag en mindre samling med værker af blandt andre: Kaalund, Alexander Tovborg, Maja Lisa Engelhardt, Georges Rouault, Peter Callesen, Peter Brandes, Laila Westergaard og John Kørner samt grønlandsk kunsthåndværk og etnografica.
I denne udstilling præsenteres udvalgte værker fra museets samling. Gennem en tematisk ophængning sættes værkerne i dialog med hinanden på tværs af kunstner, æstetisk udtryk og religiøse tilhørsforhold.
Udstillingens indledende tema: At gøre det guddommelige synligt viser, hvordan forskellige kunstnere har grebet denne opgave an. Fra det figurative over det abstrakte til naturskildringen. Med helt grundlæggende eksistentielle temaer som liv og død og tro og tvivl er det vores intention at skabe et rum, hvor den besøgende i mødet med kunsten kan reflektere over livets store spørgsmål.
Børneguide på Museet for Religiøs Kunst
Stefan Weinreich Mortensen har produceret ni små bibelhistorier for børn til Museet for Religiøs Kunst.
Ideen er gennem zoom-funktion, den gode historie og lydeffekter, at åbne kunstværkerne op for børnene. Alle værker vises i den permanente udstilling i Kaalund-salen.
Useeum-appen kan downloades gratis til mobilen og er beregnet til børn fra ca. 4-14 år, men voksne kan med fordel lytte med.
Børneguiden er som en del af det tidligere udstillingsprojekt, Husker du?, støttet af følgende fonde: Færchfonden, Knud Højgaards Fond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Edith & Godtfred Kirk Christiansens Fond.