Museet for Religiøs Kunst · adresse · Tlf. xx xx xx xx · info@mail.dk
NYT BLOD
25-1-2025 - 14-12-2025
Kom og oplev museets nyeste værker. Museet har udvidet sin kunstsamling betragteligt de seneste 5 år. Der er knald på farver og nye temaer i den religiøse kunst, når de yngre kunstnere nyfortolker gudinder som mytologiske power kvinder.
Birgitte Støvring, Jomfruen (udsnit) 2020. foto: Jacob Friis-Holm Nielsen
I udstillingen NYT BLOD kan man opleve museets nyeste kunstværker. Det betyder ikke at de alle sammen er lavet i går, men at de er nye på museet. Langt størstedelen af de værker, der er kommet til museet de seneste år er dog også nyere værker skabt af fortrinsvis af yngre kunstnere. Det er derfor nyt blod til museet, men også nyt blod til den religiøse kunst, som har udviklet sig meget bare i de år museet har eksisteret. Mere end 50 værker er det blevet til de seneste ca. 5 år og det er en relativ stor saltvandsindsprøjtning til vores lille museum. Museet for Religiøs Kunst er et relativt nyt museum og har måtte skabe en kunstsamling helt fra bunden. De første værker var af Bodil Kaalund (1930-2016) og museets mange hundrede værker af denne kunstner udgør fortsat grundstammen i museets samling. Derudover så har museet en samling af forskellige serier af bibelillustrationer og en større samling af grønlandsk etnografika.
Da museet fyldte 25 år i 2019 viste vi jubilæumsudstillingen Husker du? Hvor vi præsenterede et udvalg af de første 25 års indsamling af kunst og i NYT BlOD viser vi de værker, der er kommet til siden i anledning af at museet i 2024 rundede 30 år.
Nogle værker har været udstillet før mens andre har ligget og ventet på at se dagens lys på vores magasin. Men nu skal det være og vi glæder os til at vise værker af Alexander Tovborg (f.1983), Sven Havsteen-Mikkelsen (1912-1999), Cathrine Raben Davidsen (f.1972) samt mange flere.
De fleste værker som museet erhverver er finansieret af fonde, men en mindre del er også doneret som gave af enten kunstneren selv eller arvinger og øvrige ejere. Museet siger hvert år nej tak til en del værker, da værkerne, der indgår i samlingen både skal være af høj kunstnerisk kvalitet og passe ind i museet formål.
Følgende fonde har været med til at donere midler til at indkøbe de udstillede værker: